2cross

PROGRAMMA'S

Niet je leeftijd maar je bevlogenheid bepaalt je werkplezier!

F*CK het pensioen

Het programma F*ck dat pensioen is iets voor jou als:                            

  • je niet wilt dat jij in je werkleven als een nachtkaarsje uitdooft
  • jij juist nog wil vlammen door lekker in je energie te blijven met mooi en fijn werk
  • zelf wel besluit wanneer je stopt met (betaald) werken
  • er alleen nog niet echt uit komt hoe je dat in de praktijk vorm gaat of kunt geven?                         

Dit jaarprogramma helpt je als 50+er om de balans op te maken over werk en leven. Wat zijn je talenten, wat maakt je waardevol en hoe kun je jezelf met al je opgedane ervaring zo goed mogelijk inzetten, om met plezier, energiek en betekenisvol ouder te worden.

 

UIT DE PRAKTIJK:

Twee 50’ers die de intrinsieke motivatie voelen om werk te maken van hun loopbaanfinale en niet de dagen willen aftellen tot hun pensioen:

De kinderen van Annelies, studeren en vliegen uit. Ze komt tot de ontdekking dat er weer meer ruimte is voor zichzelf. Haar loopbaankeuzes werden vaak gemaakt vanuit haar verantwoordelijkheidsgevoel naar haar gezin. Het moest vooral goed te combineren zijn met haar privé-leven. Nu heeft zij de behoefte om meer vanuit haar ambities een keuze te maken. Haar talenten benutten en te werken aan haar werkplezier. Maar hoe…?

Mark maakt zich zorgen om zijn toekomst. Jaren heeft hij een prima baan gehad. En ja, de inkomenszekerheid was zeker een reden waarom hij misschien wel wat te lang bij zijn huidige werkgever is gebleven. Hij merkt dat de energie wegvloeit in zijn werk. Als hij nog een carrièreswitch wil maken dan voelt hij de tijd dringen. Maar wat wil hij dan…en hoe pakt hij het dan aan?

Dit is een jaarprogramma in kleine groep met maximaal 10 deelnemers, waarin trainingsdagen, workshops en persoonlijke coaching elkaar afwisselen.

We starten jaarlijks in februari. Door de huidige lockdown is de startdatum verplaatst naar 3 juni. Informeer naar de data of meer informatie.

Talentontwikkeling Young Professional

Het programma Young Professional is iets voor jou als:

  • je (meer) aandacht wilt geven aan je groei, ontwikkeling en optimale inzetbaarheid van je talenten
  • je op een objectieve manier wil kijken naar je eigen talenten en inzet,
  • je persoonlijke begeleiding en feedback op je persoonlijke en professionele ontwikkeling zoekt,
  • je dit wilt doen in een groep met andere Young Professionals waarmee je kunt sparren en ervaringen uit kunt wisselen, 
  •  je niet op zoek bent naar een training of cursus, maar een persoonlijk en talentgericht ontwikkelprogramma.

 

UIT DE PRAKTIJK:

“Mees, is een goed opgeleide jongen die na zijn studie veelbelovend startte in zijn eerste baan. Al snel groeide hij door naar een managementrol. Vol ambitie was hij tegelijkertijd druk met zich te bewijzen, te voldoen aan allerlei verwachtingen en te focussen op zijn eigen ontwikkeling. Maar hij raakte de grip op zichzelf steeds meer kwijt. Hij liep wat scheuren op binnen de organisatie en raakte in de war! Wat wilde hij nou eigenlijk, wat boeide hem nou eigenlijk, waar was hij nou eigenlijk goed in, welke doel had hij voor zichzelf voor ogen, paste dit werk daar eigenlijk bij, of deze organisatie? Mees dacht er goed aan te doen om weer om zich heen te gaan kijken. ‘Nieuwe ronden, nieuwe kansen’. En weer startte Mees vol ambitie en enthousiasme in een nieuwe baan. Nu zou het goed gaan. Maar het gebeurde gewoon weer…. 

Dit is een jaarprogramma in kleine groep met maximaal 10 deelnemers, waarin trainingsdagen, workshops en persoonlijke coaching elkaar afwisselen.
 
We starten jaarlijks in februari. Door de huidige lockdown is de startdatum verplaatst naar 17 juni. Informeer naar de data of meer informatie.